22.10.2011 Silavasuu - Derbyn Tammachampion 2011 [kuva]

22.10.11

Kasvattimme She Loves You (Love You-SJ's Shad Roe-SJ's Photo) runnoi väkevän esityksen päätteeksi eilisen Derbyn Tammachampionin voittoon Vermossa. Ysiradalta maltilla liikkeelle lähtenyt pelisuosikki ei pitkään parijonon hännillä viihtynyt vaan Seppo Markkula suunnisti kohti kuolemanpaikkaa jo ensimmäisen takasuoran lopussa. Keulassa reipasta matkavauhtia pitäneen Feel So Goodin komennossa asetelmat säilyivät samoina viimeiseen kurviin asti jossa jo toistakymmentä metriä keulasta jäänyt SLY sai kuskiltaan kirimerkin. Hetkessä tamma oli keulahevosen rinnalla ja sisältä tilaa saanut Amazing Soul jyräsi myös rintamaan loppusuoran auetessa. Suurta draamaa ei loppusuoralla kumminkaan nähty kun She Loves You lasketteli helpohkoski selkeään voittoon tuloksella 15,0ake. Derbyn uusi Tammachampion palkittiin kunnialla, maineella ja kymppitonnilla joka vei huipputamman ansiot jo yli sadantuhannen euron sen 22. kilpailussa.

Tamman hovikuskina häärinyt Seppo Markkula tuumi lähdön jälkeen, että Feel So Goodin pieni karkumatka takasuoran lopussa ei huolettanut - maalihan on vasta siellä etusuoran päässä ja kun tältä avaa korvat niin yleensä alkaa rapa lentämään - niin nytkin. Loistava ajosuoritus kuskilta.

Tamman nelivuotiskausi on yhtä starttia vaille valmis. Kilpahaarniska puetaan ylle vielä kertaalleen ensi lauantaina kun vuorossa on mielenkiintoinen St. Leger Porissa. Tällä kertaa She Loves Youn verta puntaroi mm. sellaiset huippuhevoset kuin Magical Queen, Express Type, Sunrise Lover ym.  

***


Kuva: Hevosurheilu