5.4.2012 Henrikki Halme ruotsalaisen orikilpailun voittoon [kuva]

05.04.12Henrikki Halme nappasi voiton Stall Bredbyn vuotuisesta orikilpailusta (So Perfect Hingst 2011). Kilpailun laatija ja ylläpitäjä on Ruotsin jalostuslautakunnan jäsen Håkan Persson.

Kilpailussa on tarkoitus ennustaa kuinka uusien Ruotsissa saatavilla olevien siitosoriitten ensimmäiset ikäluokat menestyvät 2- ja 3-vuotiaana suhteessa toisiinsa ja ennen kaikkea suhteessa muihin, vanhempiin periyttäjiin.

Hevoskasvattajan haasteenahan on pyrkiä ennakoimaan mistä uusista oriista tulee ykköstason periyttäjiä ja mistä ei.

Vuonna 2011 erityisen tarkastelun kohteena kilpailussa olivat Express It, Makhtoub Jet, Mr Pine Chip, Muscle Memory, Offshore Dream, Orlando Vici ja Steinlager. Lisäksi piti arvioida Broadway Hallin Ruotsissa 2008 syntyneiden varsojen keskimääräinen voittosumma 3-vuotiskauden lopussa.

Maksimipistemäärä kilpailussa oli 27 pistettä. Oma tulokseni oli 25 pistettä. Toiseksi sijoittuneella oli 23 pistettä. Osallistujia oli yhteensä 125 henkilöä. joista ruotsalaisia oli yli sata.

Voiton yhtenä avaimena oli se, kun osasin ennakoida Orlando Vicin kolmevuotiaiden menestyvän paremmin kuin Express Itin ja Mr Pine Chipin varsat.

Vuonna 2010 sijoitukseni oli kolmas. Tuolloin hyvään sijoitukseen kantoivat näkemykset, että Civil Actionin ja Cromwellin jälkeläiset menestyvät olennaisesti paremmin kuin Fill V:n, Rotationin, Amer I Canin ja Naglon varsat.

Vuoden 2011 tulokset ovat kokonaisuudessaan näkyvillä Stall Bredbyn sivuilla, klikkaa tästä.

HH